BVB are un nou Consiliu de Administratie

Duminica, 21 Februarie 2010, ora 00:33
1556 citiri
BVB are un nou Consiliu de Administratie

Actionarii BVB au ales o noua componenta a Consiliului de Administratie (CA), formata din opt membri si presedintele reales Stere Farmache, dupa o sedinta care a durat circa 12 ore.

Cei opt administratori sunt Octavian Molnar, Lucian Isac, Daniel Tepes, Ciprian Zah, Siminel Andrei, Mircea Botta, Ionel Uleia si Cosmin Gheorghiu. Molnar si Botta sunt doi dintre actualii administratori ai bursei si au primit astfel un nou mandat.

Cei opt au fost alesi in urma a opt tururi de scrutin, sedinta incepand vineri in jurul orei 13:00 si incheindu-se sambata aproape de ora 1:00.

Molnar este directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest, Isac se afla la conducerea Estinvest, iar Tepes este director general si actionar majoritar la HTI Valori Imobiliare.

Ciprian Zah este sustinut de SSIF Broker, iar Siminel Andrei este administratorul Broadhurst.

Botta este presedintele CA al firmei de brokeraj Romcapital, Uleia ocupa functia de presedinte-director general la Prime Transaction, iar Gheorghiu este director de tranzactionare la Delta Valori Mobiliare.

Pentru functia de administrator s-au inscris 31 de candidati, dar doi dintre acestia si-au retras candidatura.

Actionarii BVB au negociat intens impartirea locurilor in CA, fiind constituite doua mari grupari, dintre care una formata din cei mai mari actionari ai bursei de la Sibiu, respectiv firmele de brokeraj HTI Valori Mobiliare, SSIF Broker, IFB Finwest si Prime Transaction, care l-au sustinut pe Stere Farmache.

A doua grupare reuneste majoritatea celorlalti actionari, in jurullui Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si actual vicepresedinte la BVB.

Tot vineri actionarii BVB l-au reales pe Stere Farmache in functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Din vechiul CA nu au mai primit mandat Dan Paul, Adrian Manaila, Rares Nilas, Ovidiu Sergiu Pop si Dana Mirela Ionescu.

Celalalt actual administrator, Liviu Giugiunica, nu si-a depus candidatura. BVB are 319 actionari, dintre care cei mai mari sunt firme de brokeraj. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bvb, #bursa, #consiliu, #administratie , #stiri BVB