BVB deschide sedinta cu scaderi de peste 2%

Luni, 07 Iunie 2010, ora 10:55
1163 citiri
BVB deschide sedinta cu scaderi de peste 2%

Actiunile listate la BVB se depreciau cu peste 2% in deschiderea sedintei de luni, in conditiile in care si bursele internationale inregistrau scaderi, pe fondul declaratiilor alarmiste de saptamana trecuta din Ungaria si a deprecierii euro, transmite NewsIn.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, inregistra un declin de 2,67%, dupa prima jumatate de ora de tranzactionare, pana la 4.734,00 puncte, iar indicele compozit, BET-C, scadea cu 2,18%, pana la 2.837,53 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), inregistra cea mai mare scaadere, de 4,29%, pana la 19.037,60 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, BVB pierdea 2,44%, la 9.592,97 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, cobora cu 2,98%, la 429,89 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, pierdea 2,02%, pana la 674,18 puncte.

Pietele europene au inregistrat pierderi puternice luni, pe fondul declaratiilor de saptamana trecuta ale autoritatilor din Ungaria, care au vorbit despre "situatia foarte grava" a economiei tarii si a datelor sub asteptari despre angajarile din Statele Unite.

Din aceleasi motive, euro a continuat sa se deprecieze luni, pana la cel mai scazut nivel al ultimilor patru ani.

Pe plan intern, Cabinetul Boc isi angajeaza luni, incepand cu ora 16:00, raspunderea asupra "legilor austeritatii", care prevad in principal reducerea pensiilor si a salariilor bugetarilor, motiv pentru care PSD a anuntat ca depune doua motiuni de cenzura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
#bursa, #indici, #actiuni, #sifuri, #cotatii, #bvb , #stiri BVB