BVB intentioneaza sa introduca ordine "stop loss" si "take profit"

Marti, 09 Iunie 2009, ora 15:43
1095 citiri
BVB intentioneaza sa introduca ordine "stop loss" si "take profit"

 Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea sa introduca in luna iulie ordine "stop loss" si "take profit", pentru inceput utilizatorii putand efectua operatiuni de simulare, disponibile pe sistemul de test al Bursei, a declarat directorul general al institutiei, Anca Dumitru.

"Printre masurile pe care le-am prezentat actionarilor la ultima adunare generala, figureaza si introducerea de noi tipuri de ordine, din categoria «ordinelor contingente», ordine care se activeaza ca urmare a executarii in piata principala a unei tranzactii al carei pret indeplineste criteriile specificate,precizeaza Mediafax.

Incepand cu luna iulie vor fi disponibile pe sistemul de test al BVB, iar utilizatorii vor putea efectua operatiuni de simulare", a explicat directoul BVB. Aceasta masura implica modificarea Codului BVB, deci procedural, va fi nevoie si de aprobarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

"Stop loss" este un ordin menit sa limiteze pierderea investitorului in momentele in care pretul se inscrie pe o traiectorie nedorita.

Investitorul
poate sa-si stabileasca pierderea maxima pe care si-o asuma si plaseaza un astfel de ordin de vanzare la un anumit pret, asigurandu-se ca piata nu va scadea mai mult in perioada in care nu-i urmareste evolutia.

"Take profit" este un ordin de marcare a profitului si va fi declansat in momentul in care o pozitie atinge un nivel de profit prestabilit.

Acest ordin elimina riscul ca piata sa se intoarca inainte ca investitorul sa observe.

Investitorii vor putea plasa si ordine "stop" de cumparare (Stop Buy), declansate atunci cand pretul actiunii creste la sau peste nivelul mentionat, si "stop"de vanzare (Stop Sell), activat atunci cand cotatia scade la sau sub nivelul pretului de declansare specificat.

De asemenea, se vor utiliza ordine "if touched" de cumparare, activate cand pretul scade pana la un nivel predeterminat sau mai jos, si "if touched" de vanzare, operate cand pretul creste pana la un nivel stabilit sau mai sus.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#investitori, #profit, #tranzactii, #bursa , #stiri BVB