BVB propune revenirea la impozitarea anuala a castigurilor

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:21
1433 citiri
BVB propune revenirea la impozitarea anuala a castigurilor

BVB a transmis guvernului si comisiilor de specialitate din Parlament un document prin care propune impozitarea anuala a castigurilor pe piata de capital, fata de cadenta trimestriala din prezent, potrivit directorului general al Bursei, Valentin Ionescu, transmite Mediafax.

"Am facut un document catre guvern si comisiile din Parlament, prin care le aratam ca daca lasi sa creasca volumele de tranzactionare si le impozitezi mai tarziu, veniturile la buget vor fi mai mari decat acum", a declarat Ionescu, marti, la seminarul "Anul pietei de capital", organizat de "Ziarul Financiar" si Bursa de Valori Bucuresti.

Incepand de la jumatatea anului trecut, castigul pe piata de capital trebuie platit trimestrial. Pana atunci sumele erau achitate anual.

Impozitul este de 16%, indiferent de perioada de detinere a titlurilor din portofoliu.

Anterior, impozitul era de 16% pentru titlurile detinute pe o perioada mai mica de un an si de 1% pentru detinerile de peste un an.

Introducerea noii modalitati de calcul a impozitului a fost urmata de o scadere a rulajelor de la BVB.

PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
Preturile Din Activitățile Economice, In Creștere In perioada martie – mai 2024, managerii din industrie estimează creșterea preturilor in industria prelucrătoare, construcții si comerț...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#bursa, #bvb, #impozitarea anuala , #stiri BVB