BVB si Sibex ar putea relua procesul de fuziune

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 00:19
1288 citiri
BVB si Sibex ar putea relua procesul de fuziune

Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si cei ai Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (SIBEX) au discutat sambata, in cadrul unei intalniri, despre reluarea procesului de fuziune, preferand o piata consolidata in locul uneia fragmentate, transmite Newsin.

La intalnire au participat membrii conducerii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare CNVM, reprezentanti ai SIF-urilor, membrii Consiliului BVB, cei ai Consiliului SIBEX, precum si conducerea executiva a celor doua burse.

"Participantii la masa rotunda au efectuat o analiza a evolutiei si perspectivelor celor doua burse, avand ca scop identificarea solutiilor pentru cresterea atractivitatii si increderii investitorilor in piata de capital, precum si a optiunilor de eficientizare a acesteia. Cei prezenti s-au pronuntat pentru reluarea procesului de fuziune".

De asemenea, s-a luat in discutie intarirea respectarii principiilor de guvernanta corporativa prin armonizarea obligatiilor de raportare pentru toti emitentii, care sa asigure informarea corecta si completa a investitorilor, precum si cresterea responsabilitatii managementului acestora.

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
#investitori, #piata de capital, #SIF, #BVB, #fuziune , #stiri BVB