Casa de brokeraj WBS Romania isi vinde actiunile BVB

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 12:34
1414 citiri
Casa de brokeraj WBS Romania isi vinde actiunile BVB

Casa de brokeraj WBS Romania, condusa de omul de afaceri Cristian Sima, vrea sa vanda cele 10.000 de actiuni ordinare ale Bursei de Valori Bucuresti pe care le detine, pe care vrea sa obtina 270.000 lei, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a operatorului de piata, precizeaza NewsIn.

Astfel WBS Romania vrea sa-si vanda cele 10.000 de actiuni BVB, reprezentand 0,13% din capitalul social, la cel mai mic pret din piata, de 27 lei/titlu, in contextul in care celelalte case de brokeraj vand titluri ale Bursei la preturi cuprinse intre 45 lei si 52 lei.

Anterior, conducerea WBS Romania propunea actionarilor fuziunea de principiu cu Transilvania Capital, in conditiile in care actionarii Broker Cluj au respins anul trecut absorbtia acestei firme de brokeraj. Seful WBS Romania, Cristian Sima, a refuzat sa dea mai multe detalii despre fuziune.

"O sa dam un comunicat imediat cum o sa depunem cererea de fuziune la CNVM", a spus Sima.

Actionarii WBS au fost convocati in 9 iulie in cadrul adunarii generale, urmand sa mai discute si achizitionarea unui pachet de cel mult 1.650 de parti sociale emise de Hotnews.ro SRL si detinute de Cristian Sima pentru 100.000 euro.

Actionarii ar putea decide sa inceapa procesul de fuziune intre cele doua firme de brokeraj prin insarcinarea consiliului de administratie al WBS cu elaborarea proiectului de fuziune.

World Brokerage Services Romania (WBS) a fost infiintata in 1997, la initiativa unui grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene.

Societatea de brokeraj este condusa de Cristian Sima, fost membru al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cristian Sima este si principalul actionar al WBS, cu o detinere de 36,15% din capital, in timp ce WBS Holding Ltd are o participatie de 18,19%.

De asemenea, Lionello Codognotto si Georges Robert Madevat detin fiecare cate 14,33% din capitalul social, iar Robciuc Orest 10%.

Printre actionari se numara si Gruttadauria Angelo, cu o detinere de 6% din actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB, #broker, #casa, #cristian, #sima, #actiuni , #stiri BVB