Cel mai mare actionar al BVB, si-a majorat detinerea la 4,88%

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 11:56
1529 citiri
Cel mai mare actionar al BVB, si-a majorat detinerea la 4,88%

Proprietarul casei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, Daniel Tepes, a achizitionat marti, in ziua listarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB), un pachet de actiuni ale operatorului de piata reprezentand 0,35% din capital, majorandu-si astfel participatia la 4,88%, precizeaza Mediafax.

Potrivit legislatiei pietei de capital, niciun investitor nu poate detine peste 5% din actiunile cu drept de vot ale unui operator de piata.

Totusi, presedintele CA al Bursei, Stere Farmache, a declarat marti ca BVB ar putea solicita eliminarea pragului de limitare a drepturilor de vot de 5% pentru actiunile proprii, daca un investitor strategic isi va manifesta intentia de a detine o participatie mai mare in cadrul operatorului de piata.

Tepes detinea anterior tranzactiilor de marti 4,53% din titlurile BVB, fiind cel mai mare actionar al operatorului de piata.

Cele 27.079 de titluri au fost cumparate de catre Tepes la un pret mediu de 26,1 lei, astfel ca valoarea pachetului achizitionat se ridica la aproape 707.000 de lei.

O alta persoana fizica, Ion Tepes, a achizitionat marti un pachet de 4.000 de titluri BVB, la un pret mediu de 25 de lei pe unitate, in timp ce firma de brokeraj SSIF Broker din Cluj-Napoca a vandut 164 de titluri ale operatorului de piata, la un pret unitar de 28 de lei, potrivit notificarilor realizate de catre persoanele initiate.

In prima zi de tranzactionare, actiunile BVB au fost in centrul atentiei investitorilor, care au realizat transferuri in suma de 9,9 milioane lei.

Volumul de actiuni BVB tranzactionate marti a reprezentat aproape 5% din capitalul social al companiei.

Primul transfer a fost efectuat la 30,5 lei si pentru scurt timp cotatia a urcat la 33,9 lei/actiune.

Ulterior, titlurile operatorului de piata au urmat linia generala a pietei si au coborat pana la un minim de 24,3 lei.

Majoritatea tranzactiilor au fost realizate insa la 25 lei/actiune.

La finalul zilei, titlurile operatorului de piata erau cotate la 24,5 lei, iar la acest pret capitalizarea companiei este de 188 milioane lei.

Actiunile BVB au deschis sedinta de miercuri in urcare, iar la ora 10:44 erau in crestere cu 4,08%, ultimul transfer fiind realizat la 25,5 lei pe titlu.

#actiuni, #bvb, #daniel, #detinere, #pret, #tepes, #titluri , #stiri BVB