Cionga, BVB: Bursa de la Bucuresti trebuie sa se axeze pe o nisa de listari de 20-70 mil. euro

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 12:25
1435 citiri
Cionga, BVB: Bursa de la Bucuresti trebuie sa se axeze pe o nisa de listari de 20-70 mil. euro

Bursa de la Bucuresti trebuie sa se axeze pe o nisa de listari, cu valori intre 20 si 70 milioane euro, pentru a deveni competitiva, a declarat directorul general al BVB, Victor Cionga, care recomanda totodata autoritatilor sa listeze companiile de stat doar pe piata locala.

"Exceptand companiile de stat, ar trebui sa ne ducem catre nisa de listari intre 20 si 60-70 milioane euro, sa devenim competitivi. Daca ma intrebati pe mine, companiile de stat nu ar trebui listate dual (concomitent pe bursa de la Bucuresti si pe o piata straina, n.r.), pentru ca ar omori piata din Romania. Daca chiar se vrea o listare duala, aceasta trebuie sa fie facuta pe piete de aceeasi marime, cum ar fi cea de la Bucuresti si cea de la Sofia. Daca se face pe o piata mai mare (externa - n.r.), lichiditatea se duce pe bursa respectiva", a afirmat miercuri Cionga.

El a mai spus ca succesul unei oferte este determinat in primul rand de pretul la care aceasta este derulata si "nu conteaza cat de bine e structurata tranzactia".

Varianta listarilor duble a fost avansata de fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar, care declara in luna mai ca bursele din Londra si Viena sunt luate in calcul pentru dubla listare a unor companii din programul de privatizare.

#nisa listari BVB, #Victor Cionga BVB, #listari companii stat BVB , #stiri BVB