CNVM interzice cumulul de functii la BVB

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 17:09
1397 citiri
CNVM interzice cumulul de functii la BVB

O persoana fizica nu poate fi membru in Consiliul de Administratie la mai mult de doua entitati autorizate de CNVM iar administratorii din Grupul BVB nu vor mai putea detine o functie similara in societatile listate pe o piata reglementata sau pe un sistem alternativ de tranzactionare, sunt cateva dintre noile reglemenetari pe care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare ar putea sa le adopte.

Cinci din cei noua administratori ai BVB se regasesc si in Consiliul de Administratie si la Depozitarul Central (DC), scrie Business Standard.

Printre cei vizati se numara Stere Farmache, presedintele BVB si vicepresedintele DC, Sergiu Ovidiu Pop, vicepresedintele BVB si presedinte la DC, Dana Mirela Ionescu, Rares Nilas si Adrian Manaila, toti trei fiind administratorii celor doua firme. 

"Eu nu am inteles motivatia acestui demers, nu inteleg ce aduce in plus in administrarea celor doua businessuri, dar daca in urma acestor decizii lichiditatea BVB ar creste la 20 mil. euro pe zi, eu sunt dispus sa renunt la administrare", a declarat Rares Nilas, citat de Business Standard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cnvm, #bvb, #firme, #stere farmache , #stiri BVB