Conducerea BVB propune actionarilor o serie de criterii de alegere a unui intermediar pentru listare

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 10:43
1308 citiri
Conducerea BVB propune actionarilor o serie de criterii de alegere a unui intermediar pentru listare

Conducerea Bursei va propune actionarilor in cadrul adunarii generale a actionarilor din 19-20 februarie o serie de criterii dupa care urmeaza sa fie selectata casa de brokeraj care va intermedia listarea BVB pe propria piata reglementata, potrivit unui anunt al Bursei, informeaza NewsIn.

In viziunea Consiliului Bursei, firma de brokeraj care se va ocupa de listarea BVB trebuie sa presteze toate categoriile de servicii de investitii financiare si sa fie inscrisa in registrul CNVM, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii 3 ani, sa beneficieze de un nivel ridicat de notoritate, sa nu aiba reprezentanti in consiliile de administratie ale unui alt operator de piata si sa nu fi fost sanctionata de CNVM, BNR sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii 2 ani.

De asemenea, intermediarul ar trebui sa inainteze o oferta cu cel mai bun raport intre pretul cerut pentru intermedierea listarii si timpul de realizare.

Consiliul BVB, intrunit luni, a luat in dezbatere mai multe puncte legate de convocarea adunarilor generale (ordinara si extraordinara) din 19-20 februarie, sedinte in care urmeaza sa fie aprobate unele modificari ale actului constitutiv, in vederea listarii actiunilor Bursei la cota BVB.

Totodata, la AGA va fi ales un nou consiliu de administratie, pentru un mandat de 4 ani.

Bursa de Valori Bucuresti a obtinut un profit net de 6,8 milioane lei anul trecut, in scadere cu 36% fata de nivelul din 2008, din cauza lichiditatii reduse pe piata de actiuni, in timp ce afacerile sale au insumat 12,5 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie de conducerea Bursei, institutia a atras venituri totale de 22 milioane lei anul trecut, cu 22% mai mici decat cele din 2008, de 28,3 milioane lei. De asemenea costurile operatorului de piata s-au redus pana la 14 milioane lei, in 2009.

 

#actionari, # bvb, # intermediar, # listare, # alegere , #stiri BVB