Consiliul Bursei va transmite Finantelor proiectul privind transferul a 271 de actiuni de pe Rasdaq

Joi, 28 Mai 2009, ora 15:44
1182 citiri
Consiliul Bursei va transmite Finantelor proiectul privind transferul a 271 de actiuni de pe Rasdaq

Bursa de la Bucuresti a decis sa transmita Ministerului de Finante proiectul privind transferul a 271 de actiuni tranzactionate pe Rasdaq pe piata reglementata, in conditiile in care membrii conducerii BVB nu au fost de acord cu proiectul initiat de CNVM, relateaza NewsIn.

La inceputul lunii martie, BVB a transmis Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) un proiect care viza calificarea drept emitenti admisi la tranzactionare pe piata reglementata 271 de societati de pe piata Rasdaq, pentru o perioada de noua luni.

Decizia de transmitere a proiectului initial catre Finante vine in contextul in care CNVM a trimis un alt proiect Ministerului de Finante, fara a se consulta si cu alte entitati ale pietei de capital.

La inceputul acestei luni, directorul general al BVB, Anca Dumitru, mentiona ca CNVM a redactat un proiect de lege privind promovarea la Bursa de Valori Bucuresti a 271 de companii listate in prezent pe piata Rasdaq, pe care l-a trimis Ministerului Finantelor.

In proiectul initial, Bursa a avut in vedere ca emitentii eligibili pentru transferul pe piata reglementata sa aiba o capitalizare medie anuala de peste 1 milion de euro, sa functioneze de peste trei ani, sa aiba un free-float (actiuni liber tranzactionate pe piata - n.r.) de peste 25% si sa inregistreze un numar de peste 52 de tranzactii in ultimele 12 luni, dar a luat in considerare si emitentii cu notorietate sau valori de tranzactionare relevante. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect, # actiuni, # BVB, # Rasdaq , #stiri BVB