Constructia celui de-al treilea hotel Hilton din Romania va costa 15 mil. euro si va fi gata in 2010

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 12:34
3799 citiri
Constructia celui de-al treilea hotel Hilton din Romania va costa 15 mil. euro si va fi gata in 2010

Cel de-al treilea hotel Hilton din Romania, care se construieste in prezent la Oradea, va fi inaugurat in septembrie 2010, iar investitia, apartinand companiei Calipso, se ridica la circa 15 milioane euro, a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Rob Palleschi.

"Hotelul este pozitionat "upscale", in standardizarea romaneasca putand avea atat patru, cat si cinci stele, in functie de modul in care vor fi interpretate standardele Ministerului Turismului. Ea reprezinta un capitol nou important pentru colectia brandului nostru, aflat in continua dezvoltare in Europa de Est", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Rob Palleschi, director general la nivel global al Hilton Doubletree, unul din brandurile Hilton.

Hotelul va avea 147 de camere, restaurant, bar, centru spa termal, piscina si facilitati pentru conferinte pentru aproximativ 350 de persoane. La randul sau, Sorin Ionescu, managing partner Fivestar Hospitality, compania de consultanta care a reprezentat proprietarul in procesul de negociere si care sprijina proiectul pe parcursul dezvoltarii, a declarat pentru NewsIn ca finantarea necesara acestui proiect evaluat la 15 milioane euro vine din trei surse. "Constructia hotelului a inceput in toamna lui 2008. Zece milioane euro provin de la actionari (SIF Banat-Crisana), iar restul pana la 15 milioane euro vor veni din credite bancare si surse proprii ale dezvoltatorului, Calipso SA", a precizat Sorin Ionescu.

Hilton Worldwide a anuntat luni semnarea unui contract de management cu Calipso SA, companie detinuta de SIF Banat Crisana, in vederea deschiderii celui de-al treilea hotel Hilton din Romania si totodata primul sub brandul Doubletree by Hilton. Calipso, proprietarul si dezvoltatorului hotelului Hilton din Oradea, este o societate pe actiuni detinuta in proportie de 91,57% de SIF Banat-Crisana. SIF Banat-Crisana este o societate de investitii, constituita ca societate pe actiuni in noiembrie 1996 si listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Brandurile administrate de Hilton au fost divizate la inceputul acestui an in doua categorii: divizia full-service, care cuprinde Hilton, Doubletree si Embassy Suites, si divizia focus- service, care include Hilton Garden Inn, Homewood Suites, Hampton si Home2 Suites. Hilton este unul dintre cele mai cunoscute lanturi hoteliere din intreaga lume. In Romania, grupul este prezent prin cele doua hoteluri, Athenee Palace Hilton, deschis in 1997 in Bucuresti, si Hotelul Hilton din Sibiu, deschis prin franciza in iulie 2009. Conrad Hilton a deschis primul sau hotel in Cisco, Texas in 1919. In prezent, lantul numara peste 3.400 de hoteluri in intreaga lume, cu peste 550.000 camere in total. 

#hotel, # companie, # investitie, # actionari, # proiect , #stiri BVB