Cristian Sima si-a dat demisia din Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti

Joi, 02 August 2007, ora 10:33
1215 citiri
Cristian Sima si-a dat demisia din Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti

Cristian Sima, membru in Consiliul de Administratie al BVB a anuntat miercuri seara ca demisioneaza din boardul bursei, acuzandu-l de lipsa de transparenta si de conservatorism, spunand ca va cere revocarea acestuia, conform NewsIn.

Sima a anuntat ca a decis sa demisoneze din acest post ca urmare a esecului incercarii de a introduce o serie de schimbari de natura sa eficientizeze activitatea BVB.

Intr-o interventie anterioara, in cadrul unei emisiuni televizate, Sima a criticat sistemul de calculare al indicilor BET si BET-FI, precum si modalitatea de introducere a actiunilor derivate.

In aceeasi emisiune, Sima s-a aratat nemultumit de lipsa de transparenta din cadrul CA al BVB si a criticat acest organism pentru ca s-a opus introducerii unui set de masuri care ar fi dus la cresterea eficientei Bursei.

In interventia telefonica ulterioara a declarat ca va demisiona din boardul BVB pentru ca ii "deranja pe membrii consiliului bursei". Totusi , el a adaugat ca va continua sa cumpere actiuni pe bursa. Sima sustine ca a ajuns la concluzia ca trebuie sa isi dea demisia in urma discutiilor pe care le-a avut in cadrul emisiunii Closing Bell.

Cristian Sima a mai spus ca demisia sa poate fi considerata un esec personabursa_1.jpgl, dar a adaugat ca va cere revocarea actualului Consiliul de Administratie al BVB si alegerea de noi membrii.

Cristian Sima e unul dintre putinii romani care au castigat milioane de dolari din speculatii bursiere. El isi propunea, din fotoliul de membru in conducerea BVB, sa revolutioneze bursa romaneasca, relata, in urma cu doua luni publicatia Money Express.

Cristian Sima a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia, la sfarsitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Cristian Sima este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). in perioada 1991 - 1993 a fost profesor la facultatea de stiinte Economice si Bancare din Siena Italia.

Din Consiliul de Administratie al BVB mai fac parte presedintele Septimiu Stoica, vicepresedintii Ovidiu Sergiu Pop si Dan-Viorel Paul, secretarul general Nicoale-Alexandru Rusu, Petru Prunea, Adrian Manaila, Dana-Mirela Ionescu si Rares-Doralin Nilas.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)