CSSPP: Fondurile de pensii si-ar putea dubla expunerea pe actiuni pana la finalul acestui an

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 17:14
1412 citiri
CSSPP: Fondurile de pensii si-ar putea dubla expunerea pe actiuni pana la finalul acestui an

Fondurile de pensii private ar putea ajunge la sfarsitul acestui an la o pondere de 5% a activelor investite in actiuni, de la 2,53% la sfarsitul lui aprilie, in cazul in care se stabilizeaza preturile, a declarat miercuri directorul general al CSSPP, Cristian Rosu, potrivit Newsin.

Dupa o scadere inregistrata la sfarsitul anului 2008, ponderea actiunilor a crescut constant de la inceputul acestui an, ajungand in aprilie la 2,53% din active, arata datele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Anca Dumitru, a mentionat ca scaderile semnificative din 2008 nu ar fi fost atat de importante "daca actiunile de pe piata de capital din Romania ar fi beneficiat de prezenta unei piete strategice de calibrul fondurilor de pensii private".

Ea a adaugat ca piata de titluri de stat de pe BVB nu a fost pana in prezent foarte interesanta, insa crede ca "pentru fondurile de pensii reprezinta o piata foarte buna", avand in vedere transparenta de care aceastea beneficiaza.

Dumitru a mai spus ca, in perioada urmatoare, bursa bucuresteana are in vedere atragerea de noi companii pentru listare, mai ales firmele in care fondurile de pensii sunt interesate sa investeasca.

#fonduri pensii, # titluri stat, # bvb, # listare, # companii , #stiri BVB