Dan Paul: Imi voi da demisia de la societatea listata, pentru a nu intra in situatie de incompatibil

Luni, 08 Februarie 2010, ora 11:33
1051 citiri
Dan Paul: Imi voi da demisia de la societatea listata, pentru a nu intra in situatie de incompatibil

Actualul vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti, Dan Paul, a spus luni ca isi va da demisia din consiliul de administratie al THR Marea Neagra (EFO), pentru a evita o eventuala situatie de incompatibilitate, dupa cum reiese dintr-o dispunere de masuri a CNVM.

Dan Paul este presedintele Asociatiei Brokerilor, ceea ce inseamna ca va avea un loc din oficiu in consiliul de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Totodata, el este administrator la compania hoteliera THR Marea Neagra.

Astfel, potrivit unei dispuneri de masuri modificata recent de CNVM, Dan Paul ar putea intra intr-o situatie de incompatibilitate daca va fi si membru in conducerea unui depozitar central.

Arbitrul pietei a mentinut in dispunerea de masuri revizuita interdictia pentru administratorii depozitarilor centrali, care nu vor putea fi membri in consiliul de administratie al unei societati admise la tranzactionare pe o piata reglementata sau sistem alternativ de tranzactionare, societate care a incheiat contract de registru cu depozitarul respectiv.

Totusi, Comisia a permis ca o parte din membrii operatorilor de piata sa ramana in functiile de conducere si la depozitarii centrali, casele de compensare sau FCI.

Astfel, potrivit noii dispuneri de masuri, cea mai importanta modificare vizeaza membrii consiliilor de administratie ale burselor, majoritatea acestora fiind obligati sa renunte la functiile de conducere de la depozitari, case de compensare sau la Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI).

Prevederile din prima dispunere de masuri interziceau tuturor membrilor operatorilor de piata sa mai ocupe functii de conducere in aceste institutii.

Totodata, CNVM va permite persoanelor din conducerea firmelor de brokeraj sa detine calitatea de membri in consiliul de administratie la cel mult alte doua entitati autorizate de CNVM.

In ceea ce priveste prevederile aplicabile operatorilor de piata, acestia vor trebui sa ia masurile necesare astfel incat actele constitutive proprii sa contina dispozitii privind evitarea conflictului de interese in cazul in care un membru al consiliului de administratie este concomitent si membru in consiliul de administratie al altor entitati autorizate de Comisie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#demisie, # membri, # consiliu administratie, # cnvm , #stiri BVB