Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datoriile Petromidia, convertite in actiuni

Datoriile Petromidia, convertite in actiuni

Cele 2,4 miliarde de lei pe care Rompetrol Grup trebuie sa le plateasca statului roman au fost convertite in actiuni, dupa ce initial datoria istorica a grupului fusese angajata printr-o emisiune de obligatiuni de stat, in 2003. 

Actionarii Petromidia au decis, cu 100% din voturi, sa "confirme exercitarea optiunii societatii de a converti in actiuni obligatiunile nerascumparate la data scadentei in baza si in conformitate cu Conventia de Emisiune si legislatia specifica aplicabila (...)".

Propunerile au fost aprobat in AGA, se arata intr-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). 


Totodata, Consiliul de Administratie al companiei a fost imputernicit sa "hotarasca, sa negocieze si sa semneze orice documente in vederea rescadentarii, reducerii si/sau refinantarii, totale sau partiale, a contractului de imprumut incheiat la 12 august 2008 intre societate si The Rompetrol Group, inclusiv constituirea de garantii reale mobiliare si/sau imobiliare in favoarea The Rompetrol Group", potrivit documentului citat.


In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1034 ori
Citeste mai multe despredatorii petromidia actiuni