Farmache (BVB): Bursele din regiune se gandesc la aliante strategice

Marti, 15 Iunie 2010, ora 14:16
1547 citiri
Farmache (BVB): Bursele din regiune se gandesc la aliante strategice

Bursele din regiune au in vedere aliante strategice, cooperari si parteneriate, in contextul actual al crizei pentru a depasi cu succes actuala perioada, a declarat marti presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache,

"Vom vedea regrupari ale burselor de valori astfel incat acestea sa poata sa depaseasca cu succes actuala perioada", a explicat Farmache. El a adaugat ca, in perspectiva, "conexiunile dintre burse vor fi facilitate avand in vedere globalizarea, circulatia libera a serviciilor, rolul pe care il joaca tehnologia din ce in ce mai important".

Pentru moment, insa, BVB nu se afla in discutii cu alte burse, a mentionat Farmache, care a adaugat ca nu exclude insa colaborari in viitor.

"Politica noastra este wait and see", a explicat Farmache, fara sa precizeze cat poate dura aceasta perioada.

De asemenea, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, a declarat ca institutia poarta discutii cu Ministerul Finantelor pentru mentinerea actualei forme de impozitare a veniturilor obtinute de pe piata de capital.

"Ne straduim sa luptam cu autoritatile", a mentionat Anghelache, care a adaugat ca CNVM face tot ce poate pentru a nu se trece la cota de impozitare de 16% a castigurilor obtinute de pe piata de capital. Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, veniturile obtiunte din trancatiile pe piata de capital ar urma sa fie impozitate cu 16%, indiferent de perioada de detinere.

#aliante, #burse, #stere farmache, #strategice , #stiri BVB