Faur Bucuresti isi acopera pierderile prin reducerea capitalului cu 18,3 milioane lei

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 11:26
946 citiri

Actionarii producatorului de locomotive Faur Bucuresti (FAU) au cazut de acord asupra diminuarii capitalului social cu 18,3 milioane lei (5,53 milioane euro), pentru acoperirea pierderilor din anii anteriori, conform comunicatului transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Diminuarea capitalului cu 18,3 milioane lei, de la 41,64 milioane lei pana la 23,32 milioane lei, se va efectua prin reducerea valorii nominale a unei actiuni, de la 2,50 lei pana la 1,4 lei. Actionarii companiei inscrisi la data de 28 septembrie sunt cei asupra carora se rasfrang hotararile adunarii generale.

Compania Faur SA si-a majorat de curand capitalul social cu 3,49 milioane lei pana la 41,64 milioane lei (13,26 milioane euro), iar actionarul majoritar, firma Bega Com, si-a urcat detinerea pana la 96,65% din capital. In noua structura de actionariat, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) mai detine 2,3% din actiuni. Bega Com face parte din Bega Grup, care este controlata de fratii Marius si Valentin Cristescu.

Compania a incheiat anul trecut cu un profit net de 3,3 milioane lei, in revenire fata de anul 2005, cand societatea a inregistrat pierderi de 9,57 milioane lei.

Actiunile Faur se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria necotate, sub simbolul FAU. Ultima zi de tranzactionare a fost 10 septembrie, cand actiunile FAU au inchis la 3,15 lei, ceea ce da o capitalizare de 47,45 milioane lei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...