Finantarea prin Bursa, mai ieftina decat creditele

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 10:28
1523 citiri
Finantarea prin Bursa, mai ieftina decat creditele

Companiile prefera in prezent finantarea prin credite bancare in detrimentul finantarii prin intermediul Bursei, spre deosebire de anii anteriori crizei, arata un raport al societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Potrivit analistilor Intercapital, operatiunile de majorari de capital de pe Bursa au vizat in ultimii ani in special distribuirea de actiuni gratuite, prin consolidarea in capitaluri a rezultatelor obtinute anterior, respectiv operatiuni de splitare si consolidare a capitalurilor, in timp ce operatiunile de majorare de capital prin atragerea de numerar dintr-un an sunt foarte rare, scrie Ziarul Financiar.

"La finele anului 2008, multe companii de la BVB au raportat pierderi financiare importante cauzate de reevaluarea datoriilor si cresterea costurilor cu serviciul creditelor in valuta contractate pentru dezvoltare", spune Andreea Gheorghe, responsabil cu departamentul de analiza din cadrul Intercapital Invest, pentru Ziarul Financiar.

Daca sumele atrase prin intermediul Bursei ar fi fost mai mari, atunci si contul de profit si pierdere al acestora ar fi aratat altfel si trecerea peste aceasta perioada de criza s-ar fi facut mai usor, a mai spus Andreea Gheorghe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#actiuni, #bursa, #companii, #listare , #stiri BVB