Fondul Proprietatea, al doilea emitent de pe BVB

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 13:42
1602 citiri
Fondul Proprietatea, al doilea emitent de pe BVB

Fondul Proprietatea (FP) va fi al doilea emitent de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in termeni de capitalizare de piata, dupa Petrom, dar cu un free-float mai mare, de 2,1 miliarde euro, fata de 0,4 miliarde in cazul Petrom, a declarat luni managerul de fond al FP, Grzegorz Konieczny, conform NewsIn.

De asemenea, vicepresedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group si manager de fond al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a mai precizat ca se preconizeaza ca listarea Fondului Proprietatea va dubla volumul de tranzactionare de pe BVB, va creste profilul Romaniei pentru investitorii straini si va impune noi standarde de calitate in privinta administrarii activelor.

Capitalizarea bursiera a tuturor firmelor listate pana acum pe BVB si Rasdaq este de 10,3 miliarde euro.

Dupa listarea Fondului Proprietatea, aceasta va ajunge la 13,9 miliarde euro.

Reprezentantii Franklin Templeton Investments (FT) au declarat ca structura onorariilor este data de formula: 0,479 ori media capitalizarii pe piata pentru ultimele 90 de sesiuni de tranzactionare ale anului, astfel ca FT este interesat de mentierea unei capitalizari cat mai mari. De asemenea, acestia au precizat ca nivelul comisionului este foarte mic in comparatie cu standardele internationale.

Listarea Fondului Proprietatea la Bursa este programata pentru 25 ianuarie 2011.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#fondul, #proprietatea, #listare, #bursa, #bvb , #stiri BVB