Franklin Templeton: Fondul Proprietatea va fi listat la BVB pe 25 ianuarie 2011

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 17:36
1512 citiri
Franklin Templeton: Fondul Proprietatea va fi listat la BVB pe 25 ianuarie 2011

Franklin Templenton, administratorul Fondului Proprietatea, estimeaza ca Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe 25 ianuarie 2011, potrivit datelor prezentate luni de vicepresedintele executiv si manager de portofoliu al Franklin Templenton Investment, Gregorz Konieczny, informeaza NewsIn.

Astfel, pe 3 decembrie va fi depus prospectul pentru aprobare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar data estimata pentru aprobarea acestuia este 22 decembrie.

Pe data de 23 decembrie urmeaza sa fie depus la BVB prospectul aprobat, iar in 17 ianuarie 2011, va fi prezentat actionarilor Fondului in vederea listarii.

In perioada 10-31 ianuarie 2011 urmeaza sa aiba loc promovarea locala si internationala a Fondului in vederea listarii. Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti, insa termenul de listare a fost mereu amanat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franklin, # templeton, # fondul, # proprietatea, # bvb , #stiri BVB