Instanta a hotarat, Rasdaq este piata reglementata

Joi, 12 Martie 2009, ora 11:09
2769 citiri
Instanta a hotarat, Rasdaq este piata reglementata

Un actionar minoritar al firmei de constructii Corint Targoviste (CONY) a obtinut in instanta recunoasterea faptului ca reglementarile privind ofertele publice obligatorii se aplica si pietei Rasdaq, relateaza Business Standard.

Emilian Radescu, care controleaza un pachet de 6% din actiunile Corint ceruse ca actionarul majoritar al companiei sa deruleze o oferta publica de preluare pentru restul actiunilor pe care nu le detine.

"O hotarare anterioara a Tribunalului Dambovita spunea ca nu trebuie facuta o oferta pe Rasdaq pentru ca aceasta ar fi o piata nereglementata. Noi am sustinut in apel ca desi nu este clar definit statutul pietei RASDAQ, si pentru aceasta se aplica regulile pietei reglementate", a precizat Cristian Dutescu, partener in cadrul casei de avocatura Dutescu si Asociatii, care il reprezinta pe Radescu.

"CNVM a facut o cerere de interventie in favoarea noastra", a adaugat Dutescu.

Hotararea instantei de apel este definitiva, dar nu irevocabila, putand fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Clarificarea statutului pietei RASDAQ este asteptata de mult timp de investitorii de la Bursa. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) hotarase anul trecut transformarea pietei RASDAQ intr-un sistem alternativ de tranzactionare. Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a contestat decizia, considerand ca aceasta va afecta piata de capital, de vreme ce fondurile de investitii straine nu ar veni pe o piata nereglementata.

AIPC a inaintat CNVM si o propunere de extindere a ariei actiunilor considerate listate pe piata reglementata si in cazul companiilor tranzactionate pe RASDAQ, care indeplinesc conditiile cerute pentru emitentii de pe BVB.

Bursa de Valori a trimis recent Comisiei o propunere de a califica drept emitenti admisi la tranzactionare pe piata reglementata un numar de 271 de societati tranzactionate pe RASDAQ. Promovarea s-ar face pe o perioada de noua luni. Bursa incercase in trecut constituirea unei piete RASDAQ-Star, pe care sa transfere 400 de societati, dar CNVM a respins insa propunerea.

#Rasdaq, #instanta, #piata reglementata, #oferta publica , #stiri BVB