Intercapital Invest a lansat IPO-ul iFond Financial

Joi, 22 Iulie 2010, ora 12:24
1465 citiri
Intercapital Invest a lansat IPO-ul iFond Financial

Administratorul de fonduri Intercapital Invest a lansat, joi, oferta publica initiala (IPO) pentru un nou fond inchis de investitii, care vrea sa plaseze circa 50% din portofoliu in titlurile Fondului Proprietatea, 20% in SIF-uri si 15% in indicii BVB si Sibex, a spus Razvan Pasol.

Oferta publica initiala (IPO) lansata pe 22 iulie urmareste atragerea a minimum 1 milion lei, oferta constand in 10.000 de unitati de fond in valoare de 2,02 milioane lei, iar in caz de suprasubscriere, suma obtinuta poate atinge 8,08 milioane lei.

Astfel, numarul unitatilor de fond oferite poate fi extins la 40.000, valoarea nominala a acestora fiind de 200 lei, in vreme ce pretul de vanzare este de 202 lei/unitatea de fond.

Subscrierea se pate face la sediile Intercapital Invest, ale BRD - Groupe Societe Generale si ale oricarui distribuitor autorizat, conform prevederilor prospectului.

Oferta va dura pana pe 11 august si va fi urmata de listarea iFond Financial Romania la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul IFR, care ar putea avea loc peste sase saptamani, dupa primirea tuturor avizelor necesare, aceasta fiind durata normala de cotare a unui fond de investitii, a explicat directorul general al SAI Intercapital Investment Management, Razvan Pasol.

Suma de subscriere este garantta de Intercapital, administratorul urmand sa contribuie cu fonduri proprii in cazul in care nu exista cerere pentru suma maxim oferita de 2 milioane lei.

"Vorbim de un fond de investitii pe o structura agresiva avand in vedere intentia de plasament in titluri FP, insa ea este compensata de celelalte detineri - operatori bursieri, SIF-uri si titluri bancare", a spus Pasol.

El a adaugat ca "Fondul Proprietatea este un element foarte important care a stat la baza acestui proiect, avand un activ destul de subevaluat, in conditiile in care in prezent o actiune a sa atinge 0,35-0,45 lei, in timp ce pretul din punct de vedere fundamental se situeaza in apropiere de 0,75 lei".

El a precizat ca tinta de alocare a iFond Financial Romania poate suferi unele modificari, insa nu de proportii.

Oficialii Intercapital sustin ca riscul politic prezent in cazul Fondului Proprietatea a fost inlaturat printr-o modificare recenta a legislatiei care permite numirea Franklin Templeton in consiliul de administratie al Fondului Proprietatea, listarea FP si chiar oferirea de dividende.

"Nu este normal ca dupa cinci ani FP sa nu fie listat. Vom asigura accesul investitorilor la titlurile Fondului, iar listarea unor complexuri energetice va face sa creasca potentialul BVB - o achizitie acum, cand preturile sunt minimale constituie o achizitie strategica", a mai spus Pasol.

#bvb, #financial, #ifond, #listare, #romania , #stiri BVB