Listarea Fondului Proprietatea readuce lichiditatea la BVB

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 18:08
1649 citiri
Listarea Fondului Proprietatea readuce lichiditatea la BVB

Bursa a crescut foarte usor, cu 0,17%, pe un rulaj asigurat in proportie de 88% de operatiunile cu actiunile Fondului Proprietatea, care in prima zi de tranzactionare la BVB au dus lichiditatea pietei la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, informeaza Mediafax.

Investitorii au realizat in total tranzactii cu titluri reprezentand 2,42% din toate actiunile Fondului, iar operatiunile au totalizat 213,6 milioane lei (50,1 milioane euro). Astfel, titlurile FP au sustinut 88% din lichiditatea pietei, de 243,3 milioane lei (57 milioane euro).

Un rulaj mai mare decat cel de marti a fost inregistrat la jumatatea lunii februarie 2010, cand operatiunile au cumulat 283,9 milioane lei (68,9 milioane euro). La 15 februarie 2010 s-au realizat tranzactii speciale cu 15,7% din actiunile Rompetrol Rafinare (RRC), de 248,4 milioane lei (60,3 milioane euro).

La finalul sedintei, titlurile FP erau cotate la 0,6495 lei. Tranzactiile de marti au fost realizate la preturi care au variat intre 0,602 lei/titlu si 0,675 lei/titlu. Cotatia cea mai redusa a fost inregistrata la deschiderea sedintei, iar punctul maxim a fost atins cu putin inainte de ora 12:00.

Ultimele operatiuni cu actiuni FP pe "piata gri" au fost realizate in luna decembrie a anului trecut la preturi care au variat intre 0,48 si 0,52 lei/titlu.

Analistul Tradeville Dragos Darabut crede ca pretul actiunilor Fondului Proprietatea se va stabiliza la un nivel "corect" numai dupa cateva sedinte.

"Piata are nevoie de mai multe zile, o saptamana sau doua, pentru a releva pretul corect al actiunii FP. Desi am avut astazi un volum foarte bun de tranzactionare, mai sunt si speculatori/investitori si fonduri de investitii care au stat de o parte asteptand o asezare a pretului pentru a intra sau iesi din piata", a declarat Darabut.

El a adaugat ca dupa ce pretul actiunilor FP se va stabiliza la un anumit nivel, aceste titluri vor urma linia generala a bursei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bvb, #cotatia fp, #fp, #listare, #listare fondul proprietatea, #pret actiuni fondul proprietatea, #pret fondul proprietatea, #pret fp , #stiri BVB