MF vrea sa impuna cota unica si pe castigurile de la BVB

Marti, 09 Februarie 2010, ora 12:21
1259 citiri
MF vrea sa impuna cota unica si pe castigurile de la BVB

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat marti ca sustine un sistem de impozitare egal si pentru investitorii de la bursa, prin aplicarea cotei unice de 16% si pentru castigurile realizate in urma tranzactiilor pe piata de capital, noteaza NewsIn.

"Nu discutam de facilitati fiscale si consider ca investitorii sunt egali in fata sistemului de taxare. Atat timp cat avem cota unica, este bine sa ramanem la acest sistem", a afirmat Vladescu.

Impozitul pe castigurile la bursa a fost suspendat in 2009
, in urma unei decizii din toamna lui 2008 a guvernului Tariceanu, care a motivat decizia prin nevoia de a sustine piata de capital, grav lovita de criza.

Guvernul Boc a anulat, insa, scutirea de impozit pentru jucatorii la bursa incepand cu 1 ianuarie 2010, desi bursa si unii politicieni au facut lobby pentru prelungirea masurii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#cota, #unica, #castiguri, #bvb, #vladescu, #bursa , #stiri BVB