Nita: Privatizarile, licitatiile si achizitiile publice ar trebui facute pe Bursa

Marti, 19 Mai 2009, ora 12:18
1347 citiri
Nita: Privatizarile, licitatiile si achizitiile publice ar trebui facute pe Bursa

Ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a declarat marti la deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) ca privatizarile, licitatiile si achizitiile publice ar trebui facute pe Bursa, informeaza NewsIn.

"S-a facut o greseala prin faptul ca privatizarile si achizitiile publice nu s-au facut pe Bursa, acest fapt ridicand intotdeauna suspiciuni legate de corectitudinea contractelor. Cea mai sigura si transparenta institutie a economiei de piata este Bursa", a declarat ministrul Nita.

Acesta a mai spus ca, in momentul de fata, se lucreaza la un proiect prin care se va sprijini activitatea IMM-urilor pe Bursa.

Legat de noul plan de masuri anticriza, ministrul Constantin Nita a afirmat ca, in prezent, se cauta noi masuri pentru sprijinirea IMM-urilor pentru semestrul II al anului.

Ministrul IMM-urilor a subliniat ca printre noile masuri se numara aprobarea fondului de contragarantare pentru IMM-uri de la 1 iulie, capitalizarea CEC si a Eximbank care inca nu s-a facut, precum si infiintarea fondului de risc de la 1 ianuarie 2010.

Constantin Nita a mai declarat ca BNR va elibera, in cursul saptamanii viitoare, o parte din rezervele bancilor, iar acesti bani vor intra in economia reala. In plus, acesta a adaugat ca se asteapta ca bancile sa reia creditarea.

"Ne asteptam ca bancile sa reia procesul de creditare, astfel incat IMM-urile sa poata beneficia de aceste credite absolut necesare in acest moment, mai ales pe fondul scaderii cererii de pe piata", a conchis Nita.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#achizitii, #bursa, #bvb, #licitatii, #nita, #privatizari , #stiri BVB