Prefab, prima firma care a reusit listarea la categoria I a BVB, in ultimii 5 ani

Luni, 05 Iulie 2010, ora 00:34
1210 citiri
Prefab, prima firma care a reusit listarea la categoria I a BVB, in ultimii 5 ani

Actiunile Prefab SA vor fi tranzactionate, incepand de luni, 5 iulie, la categoria I a BVB, iar presedintele firmei, Petre Milut, spune ca actionarii au mutat firma de pe Rasdaq la Bursa pentru a beneficia de atentia fondurilor de investitii, conform unui comunicat remis duminica citat de Newsin.

"Intr-o perioada economica dificila, numai companiile performante si sigure isi vor putea mentine cota de piata.

Prefab este una dintre companiile romanesti care a ales sa se dezvolte prin gasirea de surse alternative de finantare a activitatii, fiind prima firma care a reusit, in ultimii cinci ani, performanta de a fi listata la prima categorie a BVB", a spus Petre Marian Milut, presedintele Prefab.

"Motivele care au determinat listarea companiei au fost date si de faptul ca multe fonduri de investitii au acces acum la actiunile Prefab, de regula fondurile straine de investitii, au reguli restrictive in a plasa bani altundeva decat in companiile listate la BVB," sustin oficialii companiei.

Ei considera ca expunerea Prefab la categoria I a BVB "va genera o vizibilitate sporita si o atractivitate crescanda fata de titlurile companiei." Actionarul principal al Prefab, cu 80% din titluri, este Romerica International SRL, in timp ce SIF Muntenia detine 12,97% din actiuni.

Demersurile de listare a companiei pe BVB au inceput in urma cu jumatate de an iar etapele listarii nu au fost cele clasice, ca in cazul unei companii noi, ci o mutare avizata de CNVM.

"Motivatia trecerii pe BVB este data de faptul ca Prefab SA a devenit in ultimii ani una din cele mai importante companii de constructii de pe piata Europei de Est.

Atat conducerea societatii cat si reprezentantii BVB considera ca, in acest moment, societatea se regaseste ca imagine, importanta si dimensiune la categoria I a Bursei, in comparatie cu piata Rasdaq, unde activeaza din 1997", se mentioneaza in comunicatul Prefab.

"A fi prezent la cota bursei este echivalentul intrarii intr-o liga profesionista. Prin accesul la categoria I a BVB, se poate spune ca Prefab SA a ajuns in randul celor mai importante companii din economia romaneasca", a mai spus Milut. 

Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
Vladimir Ghiță (Fort) la Quarterly Report 3: ”Ne dorim să listăm compania la BVB”
Vladimir Ghiță (Fort) la Quarterly Report 3: ”Ne dorim să listăm compania la BVB”
Vladimir Ghiță, CEO Fort, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal TradeVille, unde a vorbit despre...
#milut, #prefab, #bursa, #bvb , #stiri BVB