Presedintele BVB: Avem sanse sa ajungem la valoarea burselor de la Praga si Budapesta

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 16:44
1357 citiri
Presedintele BVB: Avem sanse sa ajungem la valoarea burselor de la Praga si Budapesta

Bursa de Valori Bucuresti are sansa sa se dezvolte astfel incat sa atinga dimensiuni ale capitalizarii comparabile cu bursele de la Budapesta si Praga, in urmatorii doi ani, considera directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

"Vad sanse pentru Bursa de Valori din Romania sa atinga dimensiuni comparabile cu bursa de la Praga sau de la Budapesta, in decurs de doi ani. Cred ca aceasta este o dimensiune corecta, nivelul minim corect pe care il vad pentru aceasta tara. Daca oamenii vor actiona adecvat, vom construi fundamentul pentru a creste in continuare.

Acest obiectiv este clar, sa fim o piata activa, vibranta, sa fim atractivi, sa fim asociati cu cresterea, nu cu stagnarea. Dincolo de a arata cat de mare este dimensiunea bursei, trebuie sa aratam ca avem o crestere constanta", a declarat, pentru Agerpres, Ludwik Sobolewski, care a participat, marti, la prezentarea ofertei publice initiale de actiune ale companiei AdePlast, ce vor fi listate la BVB.

Piata de capital din Polonia este mult mai ampla si mai adanca, mult mai dezvoltata, fata de cea din Romania, a reamintit Sobolewski, subliniind ca bursele din cele doua tari au ca punct comun interesul crescut al investitorilor fata de piata.

"Varsovia are cea mai mare bursa din Europa Centrala si de Sud-Est, in timp ce piata de capital din Romania si Bursa de Valori au inca dimensiuni mici. La BVB, rulajul este inca mic si lichiditatea scazuta, dar un punct comun pentru ambele burse este existenta unei comunitati de investitori interesati in promovarea acestor piete. Aceasta comunitate este mult mai semnificativa in Polonia, insa cred ca exista interes si pentru un nou curent pe piata de capital din Romania.

Aceasta este o tara care trebuie sa-si dezvolte economia, printr-o mai mare dezvoltare a pietei de capital. Atingerea a jumatate din valoarea tranzactiilor Bursei de Valori din Polonia de catre Bursa de la Bucuresti este o tinta foarte ambitioasa, dar piata este atractiva prin companiile care pot fi listate si care pot capta interesul investitorii locali si internationali. Trebuie sa gasim noi solutii, sa nu ne limitam la ceea ce este acum in Romania pe piata de capital", a explicat directorul general al BVB.

#listari Bursa Valori Bucuresti, #Ludwik Sobolewski BVB, #crestere tranzactii Bursa Bucuresti , #stiri BVB