Profitul BVB a scazut cu 30% in 2009

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 14:49
2255 citiri
Profitul BVB a scazut cu 30% in 2009

Bursa de Valori Bucuresti a obtinut un profit net de 6,8 milioane lei anul trecut, in scadere cu 36% fata de nivelul din 2008, din cauza lichiditatii reduse pe piata de actiuni, in timp ce afacerile sale au insumat 12,5 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare, scrie NewsIn.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie joi de catre Anca Dumitru, directorul general al Bursei, institutia a atras venituri totale de 22 milioane lei anul trecut, cu 22% mai mici decat cele din 2008, de 28,3 milioane lei.

De asemenea costurile operatorului de piata s-au redus pana la 14  milioane lei, in 2009.

"Cel mai mare impact asupra profitului a avut-o reducerea valorii tranzactionate. In plus, am mai aplicat si o reducere cu 10% a anumitor comisioane, in 2009, si am suspendat si unele tarife de procesare si admitere la tranzactionare", a declarat pentru NewsIn Anca Dumitru, seful Bursei.

Desi rezultatele obtinute de Bursa pentru anul trecut sunt mai mici decat cele din 2008, institutia s-a incadrat in bugetul de venituri si cheltuieli stabilit prima jumatate a anului trecut, care specifica un profit brut de 7,87 milioane lei pentru intreg anul 2009.

Initial, actionarii BVB prevazusera, pentru anul trecut, un castig de 1,5 milioane lei, insa l-au revizuit ulterior in crestere, pana la 7,87 milioane lei.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#profit, #bvb, #bursa, #actiuni, #afaceri , #stiri BVB