Profitul net al BVB a coborat cu 5,3% in primele noua luni

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 11:14
1099 citiri
Profitul net al BVB a coborat cu 5,3% in primele noua luni

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit net de 6,17 milioane lei, in scadere cu 5,3% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 6,5 milioane lei, se arata intr-un comunicat al Bursei, transmite NewsIn.

Cifra de afaceri a BVB a avansat cu 23,7% in intervalul ianuarie-septembrie 2010, fata de acelasi interval al anului trecut, datorita cresterii veniturilor din tarifele aplicate tranzactiilor cu actiuni, din vanzarea informatiilor bursiere, din tarife percepute emitentilor si participantilor la sistemul de tranzactionare precum si din serviciile informatice.

Cheltuielile de exploatare s-au diminuat cu 8,8% in primele 9 luni, pana la 9 milioane lei datorita reducerii cheltuielilor la aproape toate categoriile.

Profitul operational al BVB a fost unul semnificativ, de 2,1 milioane lei, la 30 septembrie 2010 si s-a datorat cresterii veniturilor din exploatare corelata cu o scadere a cheltuielilor din activitatea de baza.

Profitul operational realizat in perioada ianuarie-septembrie 2010 este de 7,3 ori mai mare fata de indicatorul bugetat pentru acelasi interval.

Marja operationala (profit operational impartit la cifra de afaceri) este de 19% la 30 septembrie 2010.

Rezultatul financiar a coborat in primele 9 luni la 5 milioane lei din cauza reducerii dobanzilor si diminuarii nivelului lichiditatilor totale ca urmare a distribuirii dividendelor din profitul pe 2009.

Trendul descendent al ratei dobanzilor a influentat, in mod direct, diminuarea veniturilor financiare.

Rata medie a dobanzii pentru plasamentele efectuate a fost de 7,88 %.

La 30 septembrie 2010 BVB avea lichiditati totale de 64,5 milioane lei, fata de 63.2 milioane lei in aceesi perioada a anului trecut, in conditiile in care pe parcursul anului au fost platite dividende catre actionari in suma de 7,6 milioane lei.

"Primele 9 luni din acest an au fost caracterizate de incertitudine atat pe pietele externe, cat si pe Bursa de Valori Bucuresti, fapt ce a determinat o stare de expectativa a multor investitori.

BVB a reusit sa-si sporeasca semnificativ cifra de afaceri si sa marcheze un nou trimestru cu profit operational, peste tinta din buget.

Rezultatele financiare la 30 septembrie confirma eforturile de eficientizare a activitatii.

Obiectivele asumate vizeaza atragerea de noi companii si listarea de noi instrumente", a declarat Valentin Ionescu, director general BVB.

Titlurile BVB au fost listate pe propria platforma pe 8 iunie 2010.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#profit, #bursa, #bvb, #net , #stiri BVB