Prunea, dat afara din Administratia BVB

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 11:09
1259 citiri
Prunea, dat afara din Administratia BVB

Petru Prunea, fost director general al SSIF Broker (BRK) Cluj-Napoca, nu mai ocupa functia de membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce, marti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a interzis sa mai activeze pentru cinci ani pe piata de capital.

Consiliul de Administratie al BVB a constatat, in sedinta de joi, incetarea calitatii lui Prunea de membru al Consiliului, se arata intr-un comunicat al Bursei.

Membrii CA vor desemna, potrivit prevederilor actului constitutiv al Bursei, un administrator interimar dupa 20 de zile lucratoare de la data la care Prunea a fost sanctionat de CNVM.

Prunea este astfel al doilea administrator al BVB care pleaca din CA, dupa ce la finele lunii februarie Nicolae Rusu, presedintele firmei de brokeraj Orizont Vest Oradea, a trebuit sa renunte la functia de membru in Consiliu. CNVM i-a interzis la finele lunii ianuarie lui Rusu sa mai activeze pe piata de capital pentru o perioada de trei ani.

Prunea a fost sanctionat de CNVM si cu 25.000 de lei, in urma unui control la SSIF Broker si la sucursalele firmei, unde au fost descoperite mai multe incalcari ale legislatiei pietei de capital. Verificarile au fost initiate dupa constarea unei fraude la sucursala din Deva in luna ianuarie.

Comisia a mai sanctionat 21 de angajati ai SSIF Broker, printre care directorul general adjunct al firmei, Alexandru Ceuca. CNVM i-a interzis si acestuia sa mai activeze pe piata de capital timp de trei ani.

#administratie, #broker, #bvb, #capital, #de, #piata, #prunea , #stiri BVB