S-a modificat componenta indicilor BVB BET-C si BET-XT

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 11:01
1287 citiri
S-a modificat componenta indicilor BVB BET-C si BET-XT

Comitetul Indicilor BVB a hotarat modificarea componentei indicelui compozit BET-C si a indicelui BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, conform NewsIn.

Astfel, ca urmare a analizei datelor statistice si evolutiilor pietei bursiere din ultimele 12 luni, in componenta indicelui BET-XT vor fi incluse actiunile Alro SA (ALR), Oil Terminal SA (OIL), Zentiva SA (SCD) si Concefa SA (COFI).

Totodata, din componenta BET-XT vor fi excluse actiunile Banca Comerciala Carpatica SA (BCC), Teraplast SA (TRP), Compa SA (CMP) si Socep SA (SOCP).

De asemenea, in componenta indicelui BET-C vor fi incluse actiunile Retrasib SA (RTRA). Componenta indicilor BET, BET-FI si BET-NG nu se modifica.

Structurile indicilor BVB (ponderile simbolurilor in componenta indicilor), respectiv valorile factorilor de free float (Ff,i), factorilor de reprezentare (Ri) si factorilor de corectie a pretului (Ci) vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 14 septembrie 2011, precizeaza Bursa de Valori Bucuresti.

#bursa bucuresti, #indici bursieri, #piata capital , #stiri BVB