SIF-urile pierd 5,54% dupa decizia CC

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 12:02
1002 citiri
SIF-urile pierd 5,54% dupa decizia CC

Actiunile listate la BVB si-au accentuat scaderea la 2,25%, dupa anuntul ca unele dintre masurile de austeritate propuse de Guvern au fost declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala, iar actiunile SIF s-au prabusit cu 5,54%, precizeaza Mediafax.

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit ca prevederile privind pensiile magistratilor sunt neconstitutionale si ca in cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, insa nu se impune reglementarea lor in Parlament.

In jurul orei 11:40, schimburile cu cele mai lichide zece actiuni erau realizate la preturi in scadere in medie cu 3%, iar actiunile companiilor din sectorul energetic coborau cu 2,23%.

In aceste conditii, indicele general al bursei, BET-XT, care reflecta tendinta primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, se situa cu 3,5% mai jos fata de joi.

Lichiditatea pietei este de 12,9 milioane de lei.

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#bursa, #indici, #actiuni, #sifuri, #cotatii, #bvb , #stiri BVB