SIF-urile, suspendate de pe Bursa, dupa ce Finantele au avizat modificarea unui ordin CNVM

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 11:05
1173 citiri
SIF-urile, suspendate de pe Bursa, dupa ce Finantele au avizat modificarea unui ordin CNVM

Actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au fost suspendate de la tranzactionare in primele 45 de minute ale sedintei de miercuri a Bursei, dupa ce Finantele au dat aviz favorabil pentru modificarea unui ordin al CNVM care ajusta deprecierile de active din profiturile SIF-urilor.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), ordinul nu a fost inca modificat, urmand sa fie analizat in sedinta din 11 martie si sa fie dat publicitatii dupa aprobare. In urma acestei decizii, Bursa de Valori Bucuresti a decis sa suspende actiunile SIF pentru mentinerea unei piete ordonate, iar tranzactiile au fost reluate la ora 10:45.

Ordinul CNVM prevedea ca SIF-urile sa-si inregistreze deprecierile de active in contul de profit si pierderi, ceea ce ar fi lasat cele cinci societati financiare fara profit.

Pana acum, SIF-urile isi ajustau deprecierile de active direct in capitalurile proprii, asa cum prevad si directivele europene.

Societatile de investitii financiare (SIF) cerusera Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Ministerului de Finante sa modifice acest ordin in sensul respectarii directivelor europene. De asemenea, derivatele pe actiuni SIF au fost suspendate si pe Bursa din Sibiu, in urma deciziei BVB.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #bvb, #cnvm, #sif, #suspendare , #stiri BVB