Szel: SIF Muntenia urmareste listarea companiei Casa de Bucovina la Bursa

Marti, 18 Septembrie 2007, ora 14:57
983 citiri

Potrivit presedintelui SIF Muntenia, Petre Pavel Szel, societatea de investitii planuieste sa listeze compania Casa de Bucovina Club de Munte la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), printr-o oferta publica initiala ce se va demara in luna octombrie.

SIF Muntenia este actionarul majoritar al companiei Casa de Bucovina Club de Munte, cu o participatie de 85,49% din capitalul social. Listarea la Bursa a Casei de Bucovina a fost anuntata de presedintele SIF Muntenia inca din aprilie, dupa adunarea generala a actionarilor SIF4.

Presedintele SIF 4 a precizat ca oferta publica initiala a companiei Casa de Bucovina nu va fi "foarte mare", dar in mod cert, aceasta va avea loc la sfarsitul lunii octombrie.

Pe de alta parte, Petre Pavel Szel a declarat la The Money Channel ca este posibila si o listare pe bursele straine a societatii de investitii pe care o conduce. Szel a precizat ca a avut loc "o discutie preliminara", in cadrul careia "un director al bursei din Varsovia a facut aceasta propunere". Presedintele SIF 4 a spus ca nu a fot luata nici o decizie, pentru ca deocamdata nu a fost facuta o oferta ferma in acest sens, dar a adaugat ca "usa a ramas deschisa" si pentru alte discutii, intrucat ideea listarii SIF 4 pe o bursa straina nu a fost lasata de-o parte.

SIF Muntenia (SIF4) a afisat in al doilea trimestru din acest an un profit net de 27,44 milioane lei (8,75 milioane euro), de 2,55 ori mai mare decat in primul trimestru si in crestere cu 4,2% fata de perioada similara din 2006.

Profitul net semestrial din 2007 al SIF Muntenia a fost de 38,18 milioane lei (12,18 milioane euro), la mai putin de jumatate fata de perioada similara a anului trecut, cand compania a obtinut un profit net de 78,20 milioane lei.

SIF Muntenia are un capital social de 80,7 milioane lei, divizat in 807 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Titlurile SIF Muntenia se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul SIF4. Compania are o capitalizare de 2,018 miliarde lei (595 milioane euro), conform cotatiei de 2,50 lei, stabilita in sedinta de marti.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.