Titlurile SIF Transilvania, suspendate de la tranzactii la inceputul sedintei de vineri

Vineri, 01 Iunie 2007, ora 11:12
843 citiri

Titlurile Societatii de Investitii Financiare Transilvania (SIF3) au fost suspendate de la tranzactionare in prima parte a sedintei de vineri. Suspendarea a venit ca urmare a cererilor formulate de actionarul Cocor SA Bucuresti, care contesta hotararile actionarilor referitoare la recenta majorare de capital.

Bursa de Valori Bucuresti a hotarat suspendarea titlurilor SIF Transilvania intre ora 9:56 si ora 11:14.

Motivele invocate in sustinerea celor doua cereri reflecta, din parte companiei reclamante, o necunoastere atat a actelor normative care guverneaza activitatea emitentului SIF Transilvania SA Brasov, cat si a actelor constitutive ale societatii, se precizeaza in comunicatul companiei financiare, remis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Astfel, apreciem ca motivele invocate nu pot conduce la admiterea acestor cereri, ci pot constitui o incercare de manipulare a pietei", se continua in comunicat.

SIF Transilvania sugereaza Bursei de Valori Bucuresti, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si organelor abilitate studierea posibilitatii suspendarii de la tranzactionare a actiunilor emise de catre societate, in vederea protejarii actionarilor proprii si a potentialilor investitori.

SIF Transilvania mentioneaza faptul ca CNVM, prin decizia numarul 724, din 18 mai 2007, a aprobat prospectul simplificat aferent majorarii capitalului social hotarata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SIF Transilvania, din data de 27 aprilie 2007.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)