Tradeville - market maker pentru E.ON, Bayer si Deutsche Telekom

Luni, 30 Mai 2011, ora 14:44
1371 citiri
Tradeville - market maker pentru E.ON, Bayer si Deutsche Telekom

Tradeville a initiat procedurile pentru admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare "CAN" - BVB a companiilor germane E.ON, Bayer si Deutsche Telekom, conform NewsIn.

"Decizia Tradeville de a aduce actiuni ale unor companii importante pe plan international a fost luata ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clientilor, de a tranzactiona intr-o modalitate mai facila titluri listate pe cele mai importante burse internationale.

Tradeville va activa in calitate de market maker pentru acesti trei emitenti in vederea asigurarii conditiilor de lichiditate", a declarat directorul general al Tradeville, Mihaela Biciu.

Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor trei companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele trei companii.

Investitorii vor putea tranzactiona actiunile E.ON, Bayer si Deutsche Telekom in cel mai scurt timp posibil, dupa finalizarea formalitatilor procedurale.

Bayer AG este in prezent organizata ca o companie tip "holding" cu operatiuni diversificate in domeniul chimiei, desi si-a construit reputatia in domeniul farmaceutic cu produse ce au ramas puncte de referinta, precum aspirina.

Deutsche Telekom AG, companie cu sediul central in Germania, este un furnizor de servicii integrate de telecomunicatii.

Compania este prezenta in aproximativ 50 de tari si opereaza prin intermediul a numeroase filiale, companii afiliate si asociatii in participatiune.

#bayer, #bursa bucuresti, #bvb, #deutsche telekom, #eon , #stiri BVB