Tranzactiile cu actiunile FP la Depozitarul Central, pana marti

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 01:12
935 citiri
Tranzactiile cu actiunile FP la Depozitarul Central, pana marti

Tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea la Depozitarul Central pot fi realizate pana cel tarziu marti, 21 decembrie 2010, deoarece pana la 22 decembrie CNVM emite certificatul de inregistrare a valorilor mobiliare, astfel ca transferul actiunilor va fi reluat numai dupa listarea la Bursa, potrivit Newsin. 

"Masura a fost luata avand in vedere Atestatul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) nr.175, emis la data de 16 decembrie 2010.

Potrivit acestui atestat, CNVM confirma faptul ca incepand cu data emiterii Certificatului de Inregistrare a Valorilor Mobiliare pentru Fondul Proprietatea SA transferul dreptului de proprietate al actiunilor emise de acest emitent se va efectua cu respectarea prevederilor legislatiei pietei de capital", se mentioneaza in comunicat.

Astfel, Depozitarul Central informeza investitorii ca data de 21 decembrie 2010 este ultima zi in care institutia inregistreaza transferuri ale dreptului de proprietate cu actiuni emise de Fondul Proprietatea, ca efect al cesiunilor.

De asemenea, in atestatul CNVM se precizeaza ca emiterea certificatului de inregistrare a valorilor mobiliare se va realiza in prima zi ulterioara publicarii prospectului intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor emise de FP, dar nu mai tarziu de data de 22 decembrie 2010.

Totodata, publicarea prospectului intocmit in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata administrata de catre BVB a actiunilor emise de Fondul Proprietatea se va realiza in data de 21 decembrie 2010.

Incepand cu data de 22 decembrie 2010, transferul dreptului de proprietate al actiunilor emise de Fondul Proprietatea se va efectua cu respectarea prevederilor legislatiei pietei de capital. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondul proprietatea, #depozitarul central, #actiuni , #stiri BVB