Turbomecanica - profit de peste 16 milioane lei, in 2006

Marti, 13 Februarie 2007, ora 06:59
868 citiri

Turbomecanica Bucuresti a incheiat anul 2006 cu un profit net de 16,51 milioane lei, potrivit raportarii financiare preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat, anul trecut, la 104,32 milioane lei, iar veniturile au totalizat 114,13 milioane lei, din care 109,8 milioane lei venituri din exploatare.

Cheltuielile totale ale societatii au depasit 94,3 milioane lei, din care 90,9 milioane lei reprezinta cheltuieli din exploatare. La finele anului trecut, Turbomecanica avea de recuperat creante in valoare de 18,7 milioane lei si de achitat datorii de 33,8 milioane lei, din care 30,55 milioane lei, intr-un interval de un an.

Turbomecanica a fost infiintata in anul 1975, cu scopul de a produce motoare, ansamble mecanice si echipamente pentru aeronave. Din 20 noiembrie 1990 prin Hotararea Guvernului 1213 a fost infiintata Societatea Comerciala Turbomecanica SA, iar dupa 1991 din cadrul societatii s-au desprins doua societati comerciale: Aeroteh SA si Micron-Turboteh SA.

Turbomecanica este unicul producator de motoare cu turbina de gaze si ansamble mecanice pentru aeronave in cadrul industriei romanesti.

Obiectul de activitate al societatii este proiectarea, experimentarea, dezvoltarea produselor si comercializarea in tara si strainatate a motoarelor de aeronave, subansamblelor mecanice, agregatelor si echipamentelor, confectionarea pieselor inclusiv activitatea de reparatii, servicii si asistenta tehnica, activitate de transport aerian intern si international de marfuri si persoane cu aparate proprii si inchiriate, intermedieri si transport aerian, inchirieri de masini si utilaje etc.

Principalele produse realizate de societate sunt: Motoare Turmo, motoare Viper, modernizare elicoptere Puma, piese schimb pentru motoare Turmo, Spey, Viper, piese si repere pentru Rolls-Royce.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)