Udrea: E un moment destul de prost pentru privatizari

Luni, 25 Mai 2009, ora 11:01
1304 citiri
Udrea: E un moment destul de prost pentru privatizari

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, la deschiderea Bursei de Valori Bucuresti, ca este un moment destul de prost pentru privatizari, dar s-a aratat bucuroasa sa afle ca firmele pot obtine fonduri prin listarea la Bursa.

"Este un moment destul de prost pentru privatizari", a declarat Udrea, intrebata de jurnalisti daca societatile la care Ministerul Turismului este actionar vor fi privatizate prin listarea la Bursa, informeaza Mediafax.

Udrea a evitat sa dea un raspuns direct.

"Ne-am dori ca la unele dintre ele sa ramanem actionari, iar la altele sa gandim privatizarea chiar prin intermediul Bursei. Ma bucur sa aflu ca poti obtine fonduri prin listarea la Bursa pentru ca avem nevoie de investitii", a mai spus ministrul Turismului, care a adaugat ca institutia pe care o conduce are in portofoliu 12 societati la care detine participatii.

Udrea a participat, luni, la deschiderea sedintei bursiere, in prezenta presedintelui Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, si a directorului general, Anca Dumitru, eveniment la care a fost prezent si Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

"Am cateva emotii pentru ca nu stiu foarte multe despre Bursa. Nu am un broker si nu joc la Bursa", a declarat Udrea, la deschiderea sedintei.

Ea a mai spus ca spera ca investitorii din turism sa isi listeze firmele la Bursa, iar cotatiile lor sa creasca.

Presedintele Bursei de Valori, Stere Farmache, i-a explicat ministrului avantajele listarii, mai ales in aceasta perioada, in care accesul la credite a devenit mai dificil, iar Bursa poate fi alternativa companiilor pentru obtinerea de fonduri.

"Sper sa nu ramana un eveniment unic si sa o mai avem pe doamna ministru invitata si cu ocazia listarii unor companii din turism", a mai spus Farmache.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#Udrea, #privatizari, #BVB, #bursa, #firme, #capital, #fonduri, #listare , #stiri BVB