Unitatile de fond emise de OTP Green Energy, tranzactionate la BVB

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 10:28
1612 citiri
Unitatile de fond emise de OTP Green Energy, tranzactionate la BVB

Unitatile de fond emise de fondul inchis de investitii OTP Green Energy, administrat de catre OTP Asset Management Romania, vor fi tranzactionate, de joi, 1 aprilie, la Bursa de Valori Bucuresti, a anuntat miercuri operatorul de piata.

OTP Green Energy a emis 43.583 de unitati de fond, cu o valoare nominala de 200 lei, care vor fi tranzactionate pe sectorul Organisme de Plasament Colectiv, categoria Unitati de Fond, sub simbolul GRE.

La finele anului trecut, OTP Asset Management a atras 8,71 milioane lei in urma ofertei publice initiale a fondului OTP Green Energy, operatiunea finalizandu-se cu succes, in conditiile in care suma minima care ar fi trebuit atrasa era de 6 milioane lei.

Astfel, investitorii au subscris 43.583 de unitati de fond, din cele 40.000 de unitati oferite spre vanzare de catre OTP Asset Management, oferta fiind intermediata de casa de brokeraj Intercapital Invest.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat fondul inchis de investitii OTP Green Energy la sfarsitul lunii octombrie 2009, acest vehicul de investitii fiind o premiera pentru piata de capital romaneasca, intrucat investeste in actiuni din sectorul energiei regenerabile.

Fondul va reflecta performanta indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care este calculat pe baza pretului actiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile: energia geotermala, biomasa, energia valurilor, energia solara, cea hidro si cea eoliana.

Fiecare componenta va avea o pondere de cel putin 5% in cosul indicelui, iar ponderea va fi stabilita conform capitalizarii bursiere.

Indicele este revizuit trimestrial din punct de vedere al ponderilor companiilor existente, iar semestrial va fi revizuita componenta indicelui.

#unitati, #fond, #otp, #green, #bvb , #stiri BVB