Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vinzarile scurte vin in toamna la BVB

Vinzarile scurte vin in toamna la BVB
La vinzarile in lipsa, investitorul mizeaza pe caderea bursei in viitorul apropiat.

Vinzarile scurte compenseaza intr-un fel vinzarile in marja. La vinzarile in marja, investitorul mizeaza pe cresterea actiunilor in viitorul apropiat, iar la cele in lipsa (scurte) pe caderea bursei. Deci cele doua tipuri de tranzactii dau posibilitatea investitorilor sa joace la BVB in functie de trendul bursier pe care il anticipeaza.

Conducerea BVB sustine ca vinzarile scurte s-ar putea face in toamna acestui an. "Pina acum nu exista institutia Depozitarului Central. Acum exista. Dar ea trebuie sa faca regulamentul dupa care vor functiona vinzarile in lipsa. Sper ca in toamna acestui an sa avem si acest tip de operatiuni la BVB", declara Septimiu Stoica, presedintele BVB.

Investitorii care vor dori sa utilizeze vinzarile scurte se vor imprumuta de la casa de brokeraj de actiunile care anticipeaza ca vor avea un trend descrescator. In momentul in care actiunile cu pricina vor scadea, ei le vor rascumpara din piata pentru a le inapoia casei de brokeraj.

"Banii care vor fi luati pe actiunile vindute vor ramine in custodia casei de brokeraj. De-abia dupa ce va rascumpara din piata actiunile imprumutate de la SSIF, investitorul va putea sa-si retraga profitul", adauga Septimiu Stoica. In plus, se va plati si o anumita dobinda casei de brokeraj. "Cred ca o data cu aparitia vinzarilor in lipsa vor fi folosite si mai mult tranzactiile in marja", declara Stere Farmache, directorul BVB.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12948&art=33630&cHash=e401da1e8c/ target=_blank>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 691 ori