Lucruri trasnite in rate fara dobanda

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 07:10
3248 citiri
Lucruri trasnite in rate fara dobanda

Cardul de credit cu rate fara dobanda concureaza pentru titlul de vedeta a produselor bancare, gratie ofertei foarte diverse de produse si servicii care pot fi achizitionate: de la tratamente de infrumusetare, pana la detectivi particulari sau inchirieri auto.

Ce-i drept, popularitatea sa se datoreaza si aparentei gratuitati a imprumutului. Regula principala care sta al baza produsului este ca banca nu percepe dobanda, daca termenele de plata sunt respectate. Insa potrivit unor calcule OTP, doar 20-30% dintre clienti reusesc sa se incadreze in grafice. In schimb, dobanzile anuale pentru cei care nu achita la timp depasesc 20%, la care se pot adauga si penalizari.

Totusi, acest tip de credit de mica valoare are toate sansele sa prospere in continuare, pe fondul unei oferte bancare tot mai restranse pentru marea majoritate a oamenilor, dar si pe fondul dezvoltarii pietei tranzactiilor in Romania. Mai exact, in 2012 s-au realizat in Romania peste sase milioane de tranzactii la POS cu carduri de credit emise in tara, in contextul in care numarul cardurilor valide a crecut cu 117.000, la 22 de milioane de unitati, potrivit statisticilor BNR.

Iar cardurile de credit cu rate fara dobanda sunt utilizate pentru tranzactii electronice, la comerciantii cu care banca a incheiat contract. Diversitatea partenerilor creste pe zi ce trece, odata cu oferta de produse si servicii disponibile in rate fara dobanda.

Business24 a realizat un top al celor mai neobisnuite achizitii de acest tip. Card Avantaj de la Eurobank, pionierul acestui tip de imprumut, se bucura de una dintre cele mai extinse si diverse retele de parteneri. Astfel, cu Card Avantaj poti beneficia inclusiv de serviciile unor detectivi particulari.

Este vorba de firma T&C Investigatii Private, care presteaza servicii de investigatie a caror factura finala poate fi platita in sase rate fara dobanda.

O noua promotie a cardului, valabila pana la 4 aprilie 2013, ofera clientilor posibilitatea de a plati facturile la utilitati si impozitele in doua rate fara dobanda.

Tot cu acelasi card pot fi inchiriate limuzine, prin intermediul firmei Prestige Limousine. Astfel, costul unei plimbari cu limuzina, care variaza intre 100 si 150 de euro/ora poate fi platit in rate fara dobanda. Cu toate acestea, reprezentantii firmei ne-au declarat ca nimeni nu a platit deocamdata in aceasta forma.

Lista serviciilor si a produselor neobisnuite care pot fi achizitionate cu cardurile de credit cu rate fara dobanda continua si in cazul altor banci.

City Dent ofera posibilitatea achitarii lucrarilor dentare, cu un credit CEC Bank de pana la 4.000 de lei, pentru o perioada de un an, care se achita in rate lunare de 333,33 de lei. Piraeus Bank ofera posibilitatea de a achita in sase rate fara dobanda tratamente de infrumusetare efectuate in cadrul centrului Shilouette.

Mai nou, OTP Bank a lansat un card in sase rate fara dobanda cu care pot fi achizitionate orice produse sau servicii, indiferent de valoare, la orice comerciant din tara sau din strainatate. Dobanda insa, in cazul neachitarii ratelor la timp, se ridica la 26% pe an. Acelasi sistem mai este disponibil si pentru cardurile de credit emise de Banca Romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#card cu rate fara dobanda, #cumparaturi in rate fara dobanda, #card avantaj, #carduri de credit , #Card avantaj