Atentie la virusul care iti fura codul PIN si blocheaza cardul in ATM!

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 18:00
6559 citiri
Atentie la virusul care iti fura codul PIN si blocheaza cardul in ATM!
Foto: Flickr/Cory Doctorow

Rusii au inceput sa se trezeasca cu cardurile blocate in ATM si cu PIN-ul furat, din cauza unui nou virus care opereaza prin intermediul sistemului de citire al bancomatelor.

Virusul denumit Backdoor.ATM.Suceful a fost creat in Rusia si poate citi datele de pe banda magnetica si cipul cardurilor bancare. Pe scurt, iti fura codul PIN si poate "convinge" bancomatul sa ti-l blocheze inauntru, raporteaza portalul Gizmodo. Desigur, virusul opereaza fara a fi detectat de sistem.

Backdoor.ATM.Suceful a fost descoperit de specialistii in sisteme de securitate informatica de la FireEye si se dovedeste capabil sa opereze pe diferite tipuri de ATM-uri.

In clipa de fata circula o versiune a virusului din data de 25 august 2015, fapt care ii face pe specialisti sa creada ca acesta este inca in faza de dezvoltare.

Tehnicienii de la FireEye spun ca un astfel de pericol de securitate nu a mai fost intalnit pana acum la bancomate, iar o eventuala evolutie a virusului poate sa duca la raspandirea acestuia dincolo de granitele Rusiei, tara unde a fost creat.

Specialistii in securitate sustin ca nu poti depista un ATM infectat cu Backdoor.ATM.Suceful, ca simplu utilizator. Singurul sfat util ar fi sa-ti pastrezi in telefon numarul de urgenta al bancii emitene si sa suni imediat, daca ti-a ramas cardul in ATM.

#virus ATM, #card bancar, #virus Rusia, #bresa securitate bancomate , #Carduri bancare