Supercard Solutions & Services lanseaza cardul cu display

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 16:31
2114 citiri
Supercard Solutions & Services lanseaza cardul cu display

Supercard Solutions & Services a lansat cardul cu display, in premiera pe piata bancara romaneasca, potrivit informatiilor furnizate de companie.

Cardul a fost conceput pentru a inlocui dispozitivul de generare a parolei (token). Functia acestuia este preluata de catre card, prin interactivitatea sustinuta de noua tehnologie.

Cardul poate fi utilizat ca instrument pentru internet banking, precum si ca un clasic card de debit. Astfel, cu un singur card se pot efectua plati bancare, retrageri de numerar si plati online. Noul card poate incorpora sistemul standard EMV - Europay, MasterCard si VISA.

Piata romaneasca este a treia din lume in al carei sistem bancar a fost introdus acest card, in cadrul unui proiect pilot. Estimarile companiei indica o crestere de peste 1000%, in urmatorul an, pentru noul produs.

Protejarea tranzactiilor online este, de asemenea, o caracteristica a acestui produs. Cardul cu display beneficiaza de un mic ecran pe care se afiseaza codul unic de securitate - cod ce difera la fiecare utilizare a serviciului de internet banking (OTP - one time password).

Faptul ca parola se schimba la fiecare utilizare face imposibila interceptarea sau reutilizarea ei. Generarea codului se face prin apasarea unui buton incorporat in card, iar pentru alimentarea ecranului electric, cardul foloseste o baterie cu o durata de viata intre 3 si 7 ani, aproximativ 100.000 de apasari.

Cardul poate fi implementat si in afara mediului bancar, de catre companii din toate domeniile.

#card display lansare Romania, #Supercard Solutions Services , #Carduri bancare