Cardul elitei americane: Costuri si beneficii

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 08:33
2920 citiri
Cardul elitei americane: Costuri si beneficii

Cei mai bogati oameni ai lumii au acces la unele dintre cele mai exclusiviste carduri de credit. Privilegiile care vin cu acestea sunt numeroase, dar si costurile de administrare sunt pe masura.

Unul dintre cele mai rare carduri de credit este eliberat de J.P. Morgan si se numeste Palladium, un card destinat elitelor care abia recet a ajuns in atentia presei, in ciuda faptului ca exista pe piata de ani de zile, scrie Business Insider.

Numele cardului este derivat, in parte, din componenta principala a acestuia - un metal rar, alb-argintiu, numit paladiu. Daca acest fapt nu ii garanta unicitatea si statutul, atunci aurul de 23 de karate care este de asemenea folosit la fabricarea cardului, sigur o va face.

Doar valoarea cardului in sine se ridica la aproximativ 1.000 de dolari, dar acest lucru inseamna "maruntis" pentru toti cei care detin un astfel de card, conditia eliberarii lui fiind detinerea unei averi de peste 25 de milioane de dolari.

Conform unui site ce se ocupa de compararea diverselor carduri de credit existente pe piata americana, brosura cardului indica urmatoarele beneficii pentru detinatorii cardului: posibilitatea de modificare a datei in care se efectueaza plata lunara oricand, comision zero pentru tranzactiile internationale, platile efectuate cu intarziere si overdraft.

De asemenea, cardul Palladium deschide posesorilor usile unei zone speciale de asteptare in aeroporturi, bilete gratuite de avion pentru o a doua persoana atunci cand se rezerva bilete la clasa I sau business la British Airways. De asemenea, detinatorii cardului Palladium au un bancher disponibil la orice ora, in orice zi.

Mai mult, cardul "Palladium" ofera si acces la inchirierea de avioane private ale companiei Marquis.

Un alt card exclusivist este si Centurion, eliberat de Amex, cunoscut mai bine ca Black Card, care este disponibil doar prin invitatie.

Comparativ cu cei 600 de dolari platiti anual pentru administrarea unui card Palladium, pentru un Black Card posesorii platesc cate 2.500 dolari, plus o taxa de eliberare de 5.000 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri credit, #carduri credit SUA, #carduri credit bogati SUA, #Black Card, #card credit Palladium , #Carduri credit