Cardurile de credit merg bine si in vreme de criza

Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 09:26
1243 citiri
Cardurile de credit merg bine si in vreme de criza

Romanii au inceput sa foloseasca mai des cardurile de credit pentru plata cumparaturilor, in 2009 ajungandu-se la tranzactii in valoare de 1,75 miliarde de lei.

"Creditarea pe card este unul dintre putinele segmente care au continuat sa creasca in 2009", explica Cosmin Vladimirescu, account manager in cadrul MasterCard, citat de Adevarul.

Chiar daca imprumuturile normale nu au crescut, nu aceeasi situatie este si in cazul creditelor pe card.

515.000 de dosare privind cardurile de credit au fost trimise pentru verificare la Biroul de Credit in perioada octombrie 2008-septembrie 2009, in crestere cu 100.000 fata de perioada anterioara. Numarul de interogari privind creditele de nevoi personale aproape ca s-a injumatatit in aceeasi perioada, ajungand la 2,8 milioane de cereri.

Avantajul cardurilor de credit este ca pot fi obtinute in doua-trei saptamani, presupun flexibilitate la rambursare si au dobanda zero in perioada de gratie ce poate ajunge pana la 60 de zile.

Totusi, daca ai facut un astfel de card, este recomandabil sa nu scoti bani de pe el, deoarece dobanda este foarte mare.

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#carduri, #credit, #creditare , #Carduri credit