OTP lanseaza cardul de credit pe care poti imprima fotografii personale

Luni, 11 Februarie 2013, ora 16:58
1962 citiri
OTP lanseaza cardul de credit pe care poti imprima fotografii personale
Sursa foto: Puterea

OTP Bank a lansat un card de credit care permite plata sumelor cheltuite la orice comerciant acceptator de plata electronica in sase rate egale, fara dobanda, dar pentru care se aplica o dobanda de 26% in cazul in care ratele nu sunt achitate pana pe 25 ale fiecarei luni.

Cardul are un comision de emitere de 40 de lei si un comision de administrare de 5 lei/luna.

Suma care poate fi accesata va fi limitata la de trei ori veniturile clientului, iar in cazul retragerilor de la bancomat aceasta va reprezenta doar 50% din valoarea maxima admisa. Banca descurajeaza retragerile de pe cardul de credit si aplica un comision de 1% la fiecare retragere, precum si dobanda de 26% din ziua urmatoare operatiunii.

"Daca esti un om calculat si folosesti acest produs ca pe o linie de credit, ca pe o sursa de bani in cazuri de nevoie, si poti sa-ti achiti ratele la timp, atunci acest produs este foarte avantajos", a declarat Adrian Chichita, Director Carduri, OTP Bank Romania.

Cardul poate fi utilizat la orice comerciant din tara si strainatate, inclusiv pentru plata facturilor, iar cursul de schimb pentru tranzactiile in valuta este cursul practicat de OTP Bank, nu cursul procesatorilor.

Oficialul bancii recunoaste insa ca datele disponibile in piata releva ca numai 20-30% dintre clientii bancilor reusesc sa achite la timp ratele pentru sumele utilizate de pe cardurile de credit, restul platind dobanzi inalte pentru sumele nerambursate.

"E un produs capcana doar pentru cei care nu inteleg cum sa-l foloseasca (...) Cardurile de credit clasice nu merg, nu se vand in piata romaneasca. Ratele reprezinta un confort psihologic pe care-l au clientii. (...) Nu noi ne-am dorit sa cream piata asta, noi nu facem decat sa ne aliniem la ea", mai afirma Chichita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#card credit OTP, #card personalizat OTP, #card credit , #Carduri credit