Tranzactiile cu carduri Visa au crescut cu 19%

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 13:34
1863 citiri
Tranzactiile cu carduri Visa au crescut cu 19%

Cheltuielile facute de posesorii romani de carduri Visa la comercianti au avansat cu 19% in intervalul octombrie 2009 - septembrie 2010, in timp ce numarul tranzactiilor a urcat cu 27%, pe fondul extinderii retelei de acceptare, a declarat joi directorul general Visa Europe Romania, Catalin Cretu, citat de NewsIn.

Astfel, una din trei tranzactii efectuate cu un card Visa a avut loc la comercianti, in crestere fata de 2009, cand numai un sfert din tranzactii se realizau la punctele de vanzare.

Totodata, numarul de carduri Visa emise in Romania a crescut in perioada mentionata cu 2,9%, la 6,56 milioane de unitati. Datele prezentate au fost pentru anul de raportare octombrie 2009 - septembrie 2010.

"In ultimii ani, romanii au trecut la platile fara numerar intr-un ritm tot mai accelerat, obiceiurile lor de plata devenind tot mai complexe: nu doar ca folosesc mai des cardurile la comercianti, ci au inceput sa le utilizeze si pentru plata taxelor si impozitelor. (...)

In primele trei luni ale anului 2010, procentul romanilor care si-au platit taxele si impozitele cu cardul a fost mai mare decat in intregul an 2009", a mentionat Cretu.

Acesta a adaugat ca sumele cheltuite pe carduri Visa la comercianti au crescut cu 19%, in timp ce ponderea Visa in totalul cheltuielilor de consum, inclusiv cele in numerar si cu alte carduri, a crescut cu 18% fata de anul anterior.

Pe de alta parte, valoarea medie a tranzactiei la POS (aparate pentru plata cu cardul la comercianti - n.r.) a scazut cu 6,7%, la 38,7 euro.

In ceea ce priveste cardurile de credit, avand in vedere mediul economic dificil din 2010, posesorii de carduri de credit s-au limitat preponderent la a cumpara produse esentiale, arata datele Visa Europe.

Astfel, valoarea medie a tranzactiei pe cardurile de credit a scazut cu 11,6%, indicand ca romanii au redus cheltuielile de mare valoare, cu alte cuvinte nu mai cumpara bunuri de consum scumpe ca in alti ani.

In schimb, segmentul cardurilor de business a inregistrat o crestere pozitiva pe toti indicatorii, fiind emise mai multe carduri Visa business (+12,5%), volumul tranzactionat pe aceste carduri fiind mai mare cu 25,7%, in timp ce numarul trazactiilor la comercianti a fost in crestere cu 26%, ceea ce ne arata preferinta tot mai mare a companiilor pentru utilizarea cardurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri, #impozite, #plata taxelor, #romani, #tranzactii cu cardul , #Carduri Visa