Au motive romanii sa se teama de plata cu cardul?

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 12:15
2094 citiri
Au motive romanii sa se teama de plata cu cardul?

Segmentul cardurilor bancare se dezvolta constant in Romania, chiar daca tara este cea mai slab bancarizata din Europa de Est, in conditiile in care aproape jumatate din populatie nu are inca niciun contact cu vreo institutie de credit.

Totusi, 4 din 10 romani sunt posesorii unui card, aproape 39% avand carduri de debit si 4,5% carduri de credit, se arata intr-un studiu al GfK FMDS. Iar cardurile sunt utilizate din ce in ce mai des la cumparaturi, numarul si valoarea tranzactiilor la POS urcand de la o luna la alta.

Potrivit statisticilor Bancii Nationale, in septembrie, numarul tranzactiilor la POS din tara, cu carduri emise in Romania, era de 34 milioane, iar valoarea acestora se ridica la 4,5 miliarde de lei. Desigur, platile cash sunt in continuare predominante, tranzactiile la ATM numarand peste 56 de milioane in septembrie, fiind retrase sume de peste 27 de miliarde de lei.

Migratia catre tehnologia CIP si introducerea sistemului 3DSecure, sistem pentru tranzactiile efectuate online, au crescut gradul de siguranta a tranzactiilor cu cardul.

Citeste mai multe despre Au motive romanii sa se teama de plata cu cardul? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#siguranta plata, #card fraude card, #eroare plata card , #Plata cu cardul